Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
1.12.2017, Jan Vítek, aktualita
Včera jsme se podívali na to, jak reagovaly akcie EA na celou aféru s Battlefront II a při té příležitosti jsme uvedli vyjádření CFO této firmy. Ten uvedl, že kosmetické doplňky nemohly být do hry dány kvůli možnému porušení kánonu Hvězdných válek.
batmaster (699) | 1.12.201719:21
Podepsáno. :)
Odpovědět1  0
Gukes (8) | 1.12.201714:11
Pokud jste někdy někdo z vás psal nějaký software, který je alespoň trochu větších rozměrů než obyčejná kalkulačka tak vám musí být jasné, že celá tahle situace má mnohem prostší vysvětlení.

Programátoři­/Designeři už měli všechny ty věci dávno napsané, když někdo nahoře rozhodl, že to tam nemůžou kvůli nějakému tomu kanónu dát. Bylo jim líto to prostě smazat tak tam jen nastrkali nějaký zámky aby se to uživatelům neukazovalo a bylo hotovo. Mno a teď když o to nějaký horník zakopne tak z toho všichni děláte aféru jak je EA zlé a že nám lže...

Trochu se zamyslete než začnete psát­/šířit tendenční zprávy jako je tato. Jediný kdo to opravdu odnese kvůli tomu humbuku co děláte jsou ty chudáci programároři­/designeři co je pro vás vytvořili...

Mno ale finální názor si udělejte jaký chcete a klidně si taky věřte čemu chcete...
Odpovědět2  3
Jan Vítek (3359) | 1.12.201714:26
Programátoři a řadoví zaměstnanci to možná odnesou, ale to není omluva pro to, co dělá jejich vedení, které se snaží všemožně vykrucovat. Pokud jde o jejich ­"snahu o dodržení kánonu­", pak jak do vašeho vysvětlení zapadá fakt, že Battlefront z roku 2015 obsahoval kosmetické doplňky stejného ražení, jaké se našly i teď v druhém dílu?
Odpovědět2  0
coremar (432) | 1.12.201715:29
Podle mě by žádný rozumný programátor do hry nedával naprosto zbytečná data, kdyby se nepředpokládalo budoucí využití daných dat. Já sám aktuálně programuju hru a vím, že dávat tam data která jsou k ničemu­(což tahle v tomto případě jsou­) je totální blbost. I kdyby jim to bylo sebevíc líto, tak nemají sebemenší důvod to nechávat ve finálním buildu. Pokud to ovšem není banda lenochů. Ale myslím si, že nezahrnout data do buildu, je možná i jednodušší, než to nějak zamykat.
Pokud je to tam nechaný, protože by jim to bylo líto, tak už jenom za to by zasloužili dostat přes prsty. Myslím, že žádný hráč nemá zájem na tom zaplňovat si disky něčím co je určený, že ve hře nemá být a nikdy nebude. Možná se to tak dělá, to nevím, ale je to prasárna.
Odpovědět2  2
Aros (547) | 5.12.201712:43
jj, to tam bylo nachystané na pozdější otevření a mikrotransakce. Akorát teď je ticho po pěšině, protože s mikrotransakcemi je to průšvih...

Myslím, že ta aféra celkově EA ozdraví. Zkusili si, kam až je možné zajít, takže mikrotransakce sice nezruší ale než se to časem zapomene ­(jako třeba u nás na období totality­), tak se od té hranice budou držet s bezpečným odstupem.

Příští Battlefront ­- bude­-li ­- bude zase dobrá hra.
Odpovědět0  0
coremar (432) | 1.12.201711:52
"...Tu už podpořilo přes 70 tisíc lidí a počet prudce stoupá, ale bylo by naivní si myslet, že bude mít pro vztah mezi Disney a EA zásadní význam. ­" No já myslím, že to zase tak naivní není...Pokud vím, tak Disney už dal EA najevo, že se jim jejich jednání nepozdává, pak už záleží kolik lidí to podepíše..ono už těch 70 tisíc není tak málo a když vidím jak to tam naskakuje...Disney rozhodně nestojí o to, aby jim někdo jako EA jen tak pošramotil pověst jejich největšího klenotu, což se už děje ve velkým a v momentě kdy se za SW postaví i fanoušci, tak jim možná nic jinýho nezbude, než vyslyšet prosby.

Ono je zcela očividný, o co EA jde...už jenom to jak zrušili tu singleplayerovku od Visceral Games, na kterou se ne jeden člověk dost těšil protože to SW postrádá už od posledních Force Unleashed­(pro mě spíš Jedi Academy, která mi byla bližší­). Zrušili ji pod záminkou, že hráči chtějí něco jiného­(což nebyla až tak pravda­) a bum, máme tu místo pořádné hry jenom druhou dojírnu na peníze a zrušené herní studio, jak to EA má ve zvyku.

Jinak než jsem tohle dopsal, tak v té petici naskákalo dalších cca 350 hlasů
Odpovědět4  0
Aros (547) | 5.12.201712:46
Ano, na tu jsem se těšil taky. Podle mě nepřišli na to, jak tam narvat ty mikrotransakce tak, aby si je lidi fakt kupovali ­(single player...­), tak to zrušili. Ale hráči chtěli něco jiného... Jistě.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.